Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
+40 722 452 975
2 Locații disponibile
L - V: 09:00 - 20:00
Articole   -   Profilaxie

Importanta molarului de 6 ani

Molarul de 6 ani este unul dintre cei mai importanti dinti din cavitatea bucala – se poate caria usor si necesita o atentie speciala. De aceea, parintii ar trebui sa fie informati si sa acorde o importanta sporita igienei orale, pentru a evita problemele legate de acest dinte.

 

Molarul de 6 ani

 

In primul rand, parintii trebuie sa stie care este perioada de eruptie a dintelui si sa il informeze pe copil ca urmeaza sa ii apara un dinte definitiv. Mai apoi, vor merge impreuna la medicul dentist pentru examinari dentare preventive.

 

Depistarea timpurie a unor posibile afectiuni sau anomalii este esentiala pentru pastrarea dintelui pe arcada cat mai mult timp.

 

Greseala pe care o pot face parintii, in necunostinta de cauza, este sa confunde molarul de 6 ani cu un dinte de lapte. Dintele apare pe arcada in jurul varstei de 6 ani, in spatele dintilor de lapte. In aceasta perioada, de cele mai multe ori, nu cade niciun dinte de lapte. Insa molarul de 6 ani incepe sa se mineralizeze in osul copilului inca din momentul nasterii - in tot acest timp el poate fi afectat de factori externi.

 

Trebuie sa stiti ca molarul de 6 ani este foarte receptiv la carie in primii 2 ani. Durata eruptiei poate sa ajunga si la 1 an, timp in care se formeaza placa bacteriana, iar dintele incepe sa se carieze. Mai mult, posibilitatea de igienizare este ingreunata de mucoasa gingivala care il acopera partial.

 

Molarii, impreuna cu caninii definitivi sunt cei mai valorosi dinti, intrucat au cea mai rezistenta implantare osoasa si pe ei se bazeaza masticatia.Cum protejam molarul de 6 ani?

 

Este nevoie de o igiena atenta pentru evitarea cariei. Parintii trebuie sa invete copilul sa se spele corect pe dinti si sa verifice daca s-a spalat eficient. Pana la varsta de 12 ani, ei trebuie sa intervina si sa il ajute pe copil sa isi curete dantura.

 

Mai mult, ingrijirea molarului de 6 ani se poate face prin sigilarea santurilor si fosetelor, de catre medicul dentist. Acesta procedura este non-invaziva si poate scuti copilul de carii, dureri sau chiar de pierderea dintelui in viitor. Sigilarea va trebui refacuta peste cativa ani - de aceea vizitele regulate la stomatolog sunt extrem de importante.

 

Atentie! Cariile netratate avanseaza si pot duce la pierderea molarului de 6 ani sau a altor dinti. Molarul de 6 ani este extrem de important pe toata perioada vietii si are nevoie de ingrijire si atentie. Nu neglijati controalele periodice la cabinetul stomatologic atat pentru dvs., cat si pentru copil.


Programati-va copilul pentru o consultatie GRATUITA la Mident Style Bucuresti!

 

Tel. programari clinica Mident Style: +40 722 452 975
Program: L - V: 09:00 - 20:00.
Site: www.midentstyle.ro.Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.