Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
+40 722 452 975
2 Locații disponibile
L - V: 09:00 - 20:00
Articole   -   Protetică

Coroanele dentare

Ai dinti care necesita tratamente si iti este teama ca nu vor mai arata bine ulterior? Nu te ingrijora! Cu ajutorul coroanelor dentare dintii tai vor fi din nou rezistenti si vor avea un aspect natural.


Coroana dentara poate fi provizorie sau definitiva, din zirconiu sau metalo-ceramica.


Coroanele dentare sunt folosite, in principal, pentru a proteja un dinte natural. De cele mai multe ori se folosesc pentru dintii devitalizati.


Cand ai nevoie de o coroana dentara?

 

Lucrarile protetice de tipul coroanelor dentare sunt utile in urmatoarele cazuri: dinti fracturati, ciobiti, rupti, care au suferit anterior o trauma sau un tratament de canal.

 

De asemenea, prin unirea mai multor dinti de portelan se pot crea punti, acolo unde exista unul sau mai multi dinti lipsa.

 

Coroana dentara se mai poate aplica pe un implant, prin cimentare sau insurubare.

 

Coroanele si puntile metalo-ceramice imbina rezistenta metalului cu estetica ceramicii si pot fi folosite pentru premolarii si molarii cei mai solicitati in timpul masticatiei. Utilizarea coroanei din zirconiu in acoperirea dintelui este din ce in ce mai larg folosita, atat in zonele frontale, cat si laterale. Reface foarte bine fizionomia si are o buna biocompatibilitate cu gingia - acesta se retrage mai greu.

 

Daca ai nevoie de o coroana dentara, retine ca vei avea nevoie de cel putin doua vizite la cabinetul stomatologic: prima vizita pentru consultatie, slefuire, amprentare si coroana provizorie, iar a doua vizita pentru fixarea coroanei permanente.

 

Igiena orala de dupa fixarea coroanelor dentare nu difera de cea uzuala: vei peria dintii la fel ca inainte, vei folosi ata dentara, apa de gura si dus bucal. Pentru mentinerea lucrarilor pe termen lung, este recomandat controlul de rutina la medicul dentist, de doua ori pe an.

 

Asadar, coroanele dentare ofera avantaje majore:

 

- dintele este refacut din punct de vedere functional;
- dintele este reconstruit, chiar si in cazurile in care acesta este afectat in proportie de peste 50% de carii sau de fracturi;
- dintele va arata natural, rezultatul fiind unul estetic, iar culoarea lui va fi aleasa in functie de nuanta danturii pacientului.

 

Coroana dentara rezolva probleme de natura complexa: dinte rupt, dinte cu plomba pe o suprafata foarte mare, dinte care a avut o obturatie de canal. Este nevoie de coroana dentara pentru a mentine dintele intact si pentru a-l proteja de daune suplimentare.

Coroanele dentare sunt un element important atunci cand iti doresti un zambet frumos si sanatos.

 

Spune DA zambetului visat! Programeaza-te astazi pentru o consultatie GRATUITA la Mident Style Bucuresti!

 

Tel. programari clinica Mident Style: +40 722 452 975
Program: L - V: 09:00 - 20:00.
Site: www.midentstyle.ro.

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.