Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
+40 722 452 975
2 Locații disponibile
L - V: 09:00 - 20:00
Articole   -   Protetică

Pivotul dentar

Aveti carii profunde, care au distrus partial un dinte? Peretii ramasi ar putea fi prea subtiri sau fragili, insa dintele mai poate fi salvat cu ajutorul unui pivot dentar.


Ce este pivotul dentar?

 

Un pivot dentar este un element protetic conceput pentru a asigura stabilitatea unui dinte natural.

 

Pivotul dentar este alcatuit din:

 

• Partea radiculara

 

Este reprezentata de un pivot care se fixeaza in canalul radicular, dupa ce a fost efectuat tratamentul de canal. Se pot folosi unul sau mai multi pivoti radiculari.

 

Pivotul are o lungime maxima de trei sferturi din lungimea totala a canalului radicular. Ca grosime, depinde de grosimea radacinii dintelui.

 

• Partea coronara

Este in continuarea partii radiculare, dispozitivul fiind turnat dintr-o bucata. Peste aceasta va fi montata coroana dentara.Pivotul dentar poate fi realizat:

- din metal
- din fibra de sticla.


Inserarea unui pivot este folosita in cazul dintilor deteriorati, dar intr-o stare suficient de buna pentru a le fi pastrata radacina.

 

Medicul dentist va face o analiza completa a danturii, inainte de a incepe o lucrare care presupune si montarea pivotilor dentari. Pentru aceasta va fi nevoie si de o radiografie dentara.

 

Pentru ca pivotul sa poata fi plasat pe un canal radicular al dintelui, mai intai dintele trebuie devitalizat (sa-i fie indepartat nervul).

 

Efectuarea reconstructiei unei radacini cu un pivot dentar poate fi esentiala pentru sanatatea si durata dintelui. Pivotul dentar poate salva un dinte, insa exista si exceptii: nu se poate folosi pivot daca radacina dintelui este deteriorata, sau daca este prea scurta.

 

Indiferent de problemele dentare pe care le intampini, medicul stomatolog va gasi solutii si va stabili tratamentele de care ai nevoie.

 

Programeaza-te pentru o consultatie GRATUITA la Mident Style Bucuresti!

 

Tel. programari clinica Mident Style: +40 722 452 975
Program: L - V: 09:00 - 20:00.
Site: www.midentstyle.ro.

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.